Update Bomoh vs Hantu (1.0.1) dan…

Update game Bomoh vs Hantu untuk Android (version 1.0.1) sudah disiapkan pada hari Ahad lepas. Kami sudah membuang iklan banner di bahagian bawah skrin yang kelihatan besar – mengganggu gameplay (untuk sesetengah model telefon) dan diganti dengan iklan POP-UP YANG AKAN KELUAR PADA SETIAP KALI GAME OVER.

Nasihat kami – pada setiap kali game over, tunggu sebentar dan biarkan iklan keluar dahulu. Tutup iklan (atau boleh klik jika berminat dengan tawaran yang dipaparkan) dan boleh sambung semula permainan.

Continue reading

“Raya tahun ni abang takde buat sampul duit raya ke?”

Setiap kali bulan puasa, pasti ramai yang akan bertanyakan saya – “Abang Ubi takde buat sampul duit raya ke?”

Oleh kerana tiada maka terpaksalah saya katakan tiada… ataupun cuba buat purak-purak pengsan (macam Haji Bakhil tu)

(Trick klasik terunggul untuk menyelamatkan diri. Sila banyakkan latihan sebelum mencuba)

Namun pada tahun ini saya tak perlu lagi berlakon aksi lagak ngeri sebegitu lagi…

Jeng! jeng! jeng! *diiringi bunyi dram*

Continue reading

Kartun Hari Jumaat III

Lihat pada isi bukan pada kulitnya.

Lihat pada ilmu yang hendak disampaikan, bukan pada covergirlnya yang seksi tak sudah tu!

Jika mendengar sesuatu yang tidak disukai, jangan cepat melenting atau sensitif. Fahami, kaji dan usul dahulu segalanya. Mungkin banyak yang tidak difahami dapat dimengertikan.

Bukan semua yang tersurat cantik dan indah itu bagus untuk diri.

Dan tak semua yang nampak jelek dan pahit itu racun.

😉

Continue reading

Aku Masih Tetap Setia Pada Yang Lama…

Oh maaf…

Ribuan ampun dan maaf seandainya ada yang tersalah sangka dan kecewa.

Walaupun bunyi tajuknya mempunyai unsur jiwang, artikel ini sama sekali bukan berunsur cintan atau karat seperti yang disangka.

Ini hanya sebuah cerita perkongsian tentang peralatan dan gajet yang saya gunakan untuk berkarya.

Jika masih geram atau tidak berpuashati, silalah capai mana-mana novel yang mempunyai perkataan ‘cinta’ atau ‘love’ di covernya atau boleh juga onkan peti tv dan tunggu slot drama melayu, korea ataupun latin yang mampu memenuhi citarasamu itu.

😉

Sepertimana semua pelukis amatur dan profesional di seluruh dunia, saya bermula dengan sehelai kertas, sebatang pensil dan secebis imaginasi.

Dari peralatan asas tersebut saya membentuk kreativiti dan kemahiran melukis.

Continue reading

Bonus?! Bonus Hari Raya ke?…

Khas buat anda yang telah membeli ataupun bakal membeli Pakej Kad Raya Kartun Ubi

Atas permintaan mereka-mereka yang sedang lapar kerana berpuasa, berikut adalah beberapa BONUS tambahan khas buat semua pembeli, tidak kira samada yang sudah kenyang maupun yang sedang makan…

Berikut adalah BONUS-BONUS tambahan yang kononnya best tu:

1) Baucer Diskaun 20% untuk perkhidmatan karikatur berwarna di UbiKarikatur.com

  • Baucer diskaun sebanyak 20% untuk tempahan karikatur berwarna berharga RM97 seorang hasil sentuhan Kartunis Ubi.
  • Baucer ini sah selama setahun untuk tempahan maksimum 2 orang (tempahan menggunakan Kupon ini akan mula dibuka pada 1 Oktober 2010)
  • NILAI = RM39

Continue reading