Selamat Menyambut Syawal 1430h

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Setelah sebulan bertungkus lumus menyempurnakan ibadah puasa, akhirnya kita umat Islam akan menyambut hari raya yg akan menjelang dalam beberapa hari saja lagi…

Saya percaya kebanyakan anda kini dalam keadaan yg sangat ceria untuk bercuti dan seterusnya menyambut Hari Raya Aidilfitri. Rasanya ramai juga yg sibuk bergolok bergadai membeli belah barang keperluan dan kelengkapan raya.

Walau apa sekali pun cara sambutan anda, yg penting sekali adalah kesederhanaan dan keikhlasan hati kita menyambut kedatangan Hari yg mulia  ini.

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca & pengunjung setia blog ini, keluarga tercinta, sahabat handai, rakan-rakan kartunis, rakan-rakan IM & blogger, pelanggan-pelanggan produk & servis kartun saya, peminat & penyokong karya kartun saya, mereka yg mengenali saya dan awek-awek cun serata Malaya seluruh umat Islam tidak kira di mana jua anda berada…

Sempena dengan kedatangan hari yg mulia ini, saya ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya ada tersalah, tersilap, terkurang ajar, tertipu, terkasar bahasa dan tersombong sepanjang perhubungan kita…

Walaupun terel lukis kartun, saya juga manusia biasa seperti anda yg takkan lari dari membuat kesilapan… Dan percayalah, bahawa takde orang dalam dunia ni yg SENGAJA nak buat silap… Jomlah kita buang yg keruh, ambil yg jernih… 😉

Mungkin ramai yg akan memandu pulang ke kampung nanti. Ucapan saya – “Semoga selamat sampai ke destinasi. Don’t tak puasa and drive!”

Kepada mereka-mereka yg SENGAJA tak mau balik ke kampung, – “Dengarlah lagu raya banyak-banyak. Tangkap syahdu dan nangislah sorang diri…”

Tak yah carik jauh-jauh… boleh layan satu kat bawah ni… siap boleh karaoke lagi!

Akhir kata, dalam kita bergembira, janganlah lupa pada mereka yg tak berapa gembira macam kita. Janganlah kemut… Perbanyakkanlah memberi kerana sesungguhnya harta tidak akan berkurang apabila kita bersedekah dan membayar zakat.

Selamat Hari Raya Aidilfitri… Maaf  Zahir Batin!

 

Ikhlas dari hati,

p.s – Sila gunakan ruang komen di bawah untuk ucapan raya anda. Kalau tak mampu bagi saya duit raya, bagi ucapan pun dah kira okey. Setiap ucapan anda akan saya baca dan sesungguhnya saya memang amat menghargainya… terutama kalau dari awek-awek…😀

Komen dan Pendapat Anda?

128 thoughts on “Selamat Menyambut Syawal 1430h

  1. Assalammualaikum,

    Abg ubi..
    Selamat hari raya..maaf zahir batin..semoga berbahagia dan bergembira di hari mulia..semoga lebih berjaya lagi dimasa-masa akan datang..=)

    xde ke contest2 nak dpt duit raye?

  2. selmt hr ry maaf zahir dan batin…!!
    semoga lebaran kali ini membawa bahagia..
    ampun maaf dipinta andai ade salah dan silap.

    dr utara hingga selatan
    idup diperantauan penuh cabaran
    semoga lebaran penuh keberkatan
    setelah menahan dugaan di bulan ramadhan

  3. salam abg ubi..
    selamat hari raya jugak..
    maaf dipinta andai terkasar bhsa n tersilap bicara wpun kita x knl..
    heheheh
    nati bg2 la lg komik free…
    k salam

  4. assalamualaikum abg ubi…..

    trima ksih krna tlah byk hntr ucapan hari raya…

    ucapan sy kpd abg ubi selamat myambut hari raya aidil fitri,maaf zahir batin…….

    hati2 blik kg……..

  5. abg ubi n kekwn sekalian…
    SELAMAT HARI RAYA…
    semoga semuanye happy2 di pagi raya..
    kalu nk nangis pn jgn over sgt…hehe
    xsbr tggu abg ubi wat contest n dpt hadiah best =p
    wslm…

  6. salam brader ubi,
    duk tengah wat persiapan raya ker?
    k la kita nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin
    moga brader ubi akan lbh success dimasa akan datang
    balik kg bawak keta hati2…

    salam,

  7. Assalammualaikum…ucapan ini khas ditujukan kepada kartunis paling ‘kartun’ di Malaysia..Abg Ubi..hehe..
    Sekadar ini menyampaikan beberapa ucapan yg hanya akan diterima setahun sekali je..senarai ucapan adalah seperti yang tertera di bawah ini…hehe..
    1. Selamat menyudahkan puasa yg semakin hampir ke penghujung dgn soalan berbisa..”Penuh ke posa abg thn ni?”..
    2. Walaupun kita x penah bersua dan berbual dari mulut ke mulut & rasanya inilah first time sya antar comment kt abg, tp sebagai satu tradisi bila menjelang hari raya, sya ingin memohon maaf jika ada terkasar bahasa terguris perasaan abg dgn kata-kata, ucapan, tulisan mahupun esei sya ni. Oleh yg demikian, terimalah ucapan “Maaf Zahir & Batin”
    3. Bak kata omputih…last but not least…smpi lh kita kepada ucapan kemuncak & tujuan utama sya menaip pnjang lebar ini..dgn ingatan tulis ikhlas sya mengucapkan “Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1430H” dgn doa & harapan semoga Syawal thn ini memberi 1000 makna buat diri abg sekeluarga..semoga terus sukses dlm kerjaya..chaiyoo..chaiyoo..luv u but i luv ur cartoon more..hehe..wassalam..

  8. salam

    sempena lebaran yang bakal menjelang, sy nk ucapkan selamat menyambutnya dengan penuh kesyukuran dan keinsafan bagi seluruh umat islam. semoga kita semua akan diberi kesempatan lagi pada tahun akan datang untuk merasai nikmat bulan ramadhan dan syawal yang akan menjelang.

    akhirul kalam

    selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin

  9. 1, 2, 3….

    Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
    Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
    Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
    Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Kuih dan muih beranika macam
    Makanlah jangan hanya di pandang
    Ketupat rendang sila nikmati kawan
    Penat memasak malam ke pagi

    Wajik dan dodol jangan lupakan
    Peninggalan nenek zaman berzaman
    Asyik bersembang pakcik dan makcik
    Hai duit raya lupa nak di beri

    Org nk ucapkan Selamat Hari RAya Aidilfitri
    kpd Abg Ubi n Kaum Kerabat nyer..
    Maaf zahir batin..hehehe…
    Selamat Hari Rayaaaa……

  10. salam aidil fitri…

    semoga kedatangan aidilfitri tahun ini bakal menceriakan kalian semua…pada yang telah pergi…Al-Fatihah dihulurkan…pada sesama manusia, tangan dihulur ampun dan maaf dipinta andai kata ada salah dan silap….
    Namun, kalian jangan lupa…Ramadhan kian berlalu meninggalkan kita sama ada lebih baik atau sebaliknya atau sama saja….
    Namun hati tetap berdoa semoga amalan di bulan Ramadhan mendapat keberkatan dari Yang Maha Esa….

    Salam Aidil Fitri kepada semua umat islam di mana jua anda berada….

  11. salam ari raye n salam 1 malaysia
    sempena syawal yang bakal tiba tak lama lagi saya di sini mengucapkan selamat menyambut aidilfitri kepada semua yang meraikannya.selamat menyambutnya dengan penuh bermakna dan penuh kesyukuran

    sekian wassalam..

  12. Assalammualaikum…ubi,

    Salam Aidilfitri diucapkan…Maaf Zahir dan Batin….
    Kalau nak balik kampung …hati-hati dijalanraya…Semoga lebaran ini kita semua beroleh kegembiraan dan amat bermakna untuk kita semua.

  13. assalamualaikum…SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI…MAAF ZAHIR DAN BATIN saya ucapkan kepada ubi…semoga di hari lebaran ini memberi seribu makna kepada ubi…berhati hati ketika pulang ke kampong halaman …klu leh gi ler majalah ubi free hari rayer nih….hehehe….

  14. To Ubi,

    Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin andai pernah terkutuk, terkata, terkasar bahasa dan ter..ter…yang lain2.. akhir kata berhati2 di jalan raya

  15. Salam Abg Ubi,

    Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya tuk abg ubi, hope raya tahun ni akan lebih bermakna…hidup abg ubi…hehehe…

  16. Saya ucapkan selamat hari raya kepada saudara Ubi serta keluarga, maaf zahir dan batin. Semoga hari raya ini disambut dengan penuh meriah dan kesyukuran pada yang Maha Esa.

    Dunia perkatunan adalah dunia yang penuh tetawa ria, tapi adakah kartunis yang menghasilkan kartun tersebut juga senantiasa tertawa ria? Rasanya mereka selalu pening kepala nak perah idea buat orang ketawa. Oleh itu untuk kartunis Ubi, syabas kerana terus memeningkan kepala supaya orang ada idea untuk tertawa. Tapi kalau pening sangat berehat lah no!!!!!

    terima kasih atas sumbangan besar menggembirakan orang lain walau diri sendiri kadang derita. kah kah kah. bye.

  17. salam bro ubi.

    selamat menyambut hari raya.

    sempena hari raya yg mulia ni, tak de buah tangan apa2 ke kat peminat bro ubi? Huhuhu…

    idup bro ubi!!!!

  18. abang ubi….
    sy ucapkan selamat hari raye aidilfitri, maaf zahir dan batin.. semoga syawal ini lebih bermakne utk abang ubi ye.. May God Bless You!

  19. Assalamualaikum Ubi,..
    sempena Syawal yg hampir tiba beberapa hari jer lg nie,..
    Ana nak amek kesempatan utk mengucapkan “SELAMAt HaRi RaYA AiDilFitRi,..
    MaAf ZahiR dan Batin”

  20. Salam…
    Selamat Hari Lebaran…
    Dengan pertanyaan….juadah ape raye ni…ubi rebus ka, ubi bakar ka, ubi goreng…huhuhu…

    Daaaa…maaf zahir & batin

  21. Gema takbir di subuh hari
    Menjelang sudah aidil fitri
    Tapi hamba musafir diri
    Ke sana sini membawa diri
    Ayah ibu lamalah pergi
    Pergi menyahut seruan Illahi
    Tinggal hamba seorang diri
    Tiada siapa ingin hampiri
    ( korus )
    Oh Tuhan Yang Maha Kaya
    Hamba menangis di pagi raya
    Aidil fitri hari bahgia
    Tapi hamba dilanda derita
    Pusara ayah dan juga ibu
    Di pagi bahgia hamba kunjungi
    Dengarlah ini ratapan anakmu
    Hamba musafir di aidil fitri

    sedih wooo…..
    selamat hari rya maaf zaheer n bateen.

  22. assalamualaikum Ubi..

    Sempena Aidilfitri yang bakal menjelma ini, saya juga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya AidilFitri buat ubi & seluruh kaum kerabat ubi yang jauh mahupun dekat…

    Alhamdulillah..Di Bulan Ramadhan ini,biarpun saya pertama kali mengandung, Tuhan telah memberikan saya kesihatan yang amat baik…sehingga saya dapat menjalani Ibadah Puasa saya tanpa sebarang masalah, seperti Ibu-Ibu yang lain…Saya amat berharap agar dapat menghabiskan Ibadah Puasa yang hanya tinggal beberapa hari lagi ini dengan sempurna..Selain mengharap mendapat Cahaya Mata yang Kuat Iman dan seorang penyabar…tidak seperti saya “Panas Barang”..Hehe…

    Saya juga berharap Ubi dapat menjalani Rukun Ke-2 ini dengan baik dan sempurna dengan memperbanyakkan Sembahyang Sunat, Bacaan Al-Quran dan bersedekah di Bulan yang mulia ini..di Samping Menjaga Percakapan, Tingkah Laku dan perkara2 yang merosakkan Ibadah Puasa kita..

    Okeylah Ubi ini saja Ucapan saya untuk kali ini… Salam Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri.. Maaf Zahir & Batin.

  23. assalamualaikum…….Ubi ,Jangan sedih sangat,ramai yang berkorban tak balik raye kerna nak jaga keamanan kite semua ni dan lalulintas dijalanraye ,tentu ade makwe kasi kuih raye,dapat duit raye ataupun dapat tengok bunga raye ….itu pun ok gak.Saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri ,dan selamat semua sekali peminat ubi…..ok bye esok saye balik raye….he he he

  24. salam lebaran…selamat hari raya kepada sumer yg post comment n especially kat en. ubi….selamat balik kg n nikmati suasana raya dengan penuh kegembiraan….nak wit raya???huhuhuhuhu…

  25. Asalamualaikum Ubi,

    Yeay, Selamat Hari Raya diucapkan kepada Ubi, moga beraya dengan sukanya haha. Raya ni ingatla kepada saya, so antola rendang, ketupat, lemang kepada saya yek. Pos laju diterima haha. Sekian, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.

    😉

  26. Assalamualaikum Abg ubi…. selamat hari raya maaf zahir dan batin dari bayu sekeluarga… semoga dilimpahkan rezeki dan dipanjangkan umur. berhati-hati semasa blik ke kg tu. jangan lupa lepas raya kirim2lah kuih raya kat bayu sikit ek. semoga kehadiran lebaran ini akan memberi seribu kemanisan buat abg ubi dan keluarga selepas sebulan berpuasa.

  27. Salam…

    Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin kepada Ubi dan semua yang membaca post Ubi… hehehe… 😀

    Kalo makan kuih raya, lemang dan sebagainya tu, jangan lupe saye kat sini… Huhuhu…

    Raya tahun ni Ubi balik Kuantan ke? Kim Salam kat Family… Haa, mane tau terserempak ke kat mane-mane… Sebab Raya nanti saye balik Temerloh… Hehehe…

    “Berhati-hati di jalan raya, pandu dengan cermat… Ingatlah orang2 yang menunggu kepulangan korang…”

  28. Assalamualaikum brother ubi,Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin semoga Brother Ubi success selalu disamping keluarga tercinta semoga aidilfitri tahun ni membawa seribu makna buat brother ubi,saya mendoakan semoga brother ubi dapat menghasilkan kartun yang lebih baik daripada tahun2 sebelumnya,amin

  29. selamat hari raya wat UBI…
    salam kemaafan jika ada setiap kesalahan atau apa jua yang mungkin ade mengganggu ubi…harap dimaafi.
    semoga selamat dalam perjalanan pulang ke kampung..berhati-hati dijalan raya..
    selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..
    dari azie75 sekeluarga..senyum sokmo..

  30. Assalamualaikum wbt..

    salam sejahtera dan salam ramadhan, semoga ramadhan tahun ini memeberi seribu kenikmatan,ketenangan dan keinsafan…

  31. Assalammualaikum…UBI…
    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…!!!!Semoga AIDILFITRI 1430H ini akan membawa seribu makna dan menjadi satu kenangan yg terindah dalam hidup you…

    NAK DUIT RAYA…????
    PURPLE COLOUR ok…

  32. salam aidilfitri buat saudaraku ubi…
    semoga ramadhan yang hadir ini memberi 1001 rahmat kepadamu dan syawal yang menjelma ini memberikan sinar yang baru untuk saudara…ampun dan maaf dipinta…akhir kata selamat pulang ke kg halaman n selamat memandu…n selamat maju jaya(^_^)

  33. selamat hari raya…
    moga-moga raya pada tahun ini lebih bermakna pada ubi sekeluarga..peace world!
    tak lupa jugak…selamat berkarya..moga succes selalu.

  34. Salam, selamat hari raya aidilfitri….
    Semoga raya ni mjadi raya yg terbest dalam hidup abg ubi..
    Yelaa, memg xde duit raye pun nak bg…
    abg ubi pun xbagi,
    em, pape pun, kalu balik kampung jgn lupe blik ofis yek..
    he3, na mungkin he…keje blambak kan…
    ok, smg xtercekik dek kerepek ubi atau ape2 yg ad kena mgena ngan ubi coz anda mjadi sbutan slalu..
    terutamanye awek2 ubi yek..he3
    Maaf zahir batin…Salam

  35. Assalamualaikum…
    Selamat hari rabu…eh…raya sy ucapkan kt Ubi n the gang…
    xlupe kt semua geng2 yg kasik komen ke,yg baca komen ke atau ape2lah yg berkaitan dengan manusia…
    maaf zahir dan batttiiiiiiinnnnnnnnnnn

  36. salam,selamat hari raya aidilfitri

    semoga raye kali nie dapat mencambahkan idea yang menarik
    dan bernas,untuk menghasilkan kartun yg meletup.

    selamat hari raya maaf zahir dan batin.

  37. Assalamulaikum….
    Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan kepada semua ahli keluarga kartunis ubi.com Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri . Maaf Zahir Batin. Teruskan usaha anda semua dalam mertabatkan kartun keluaran bumi Malaysia agar menjadi pesaing kartun negara luar… Terima Kasih.

  38. Kepada kengkawan semua…dan utk Ubi

    Ingatlah insan yg tersayang & yg dikasihi bile memandu…baik yg balik kampung…mahupun yg balik bandar……. J….

  39. assalamualaikum abg.mas ucapkan selamathari raya maaf zahir dan batin.dtglah raya kat rumah mas di Seremban.duit raya untuk mas tak ada ke.hehehehe.nanti abg drive kereta baik2 tau.hati2 di jalan raya.bye bye

  40. slmt hari raye!!
    yeah.. nk laa duit raye..ehehe..
    xpun smpul raye gmbr kartun ubi 😉 ehhee

    nuthin to talk2..
    hepi eid..
    hepi alwizz..
    hepi eating..
    hepi drinking..
    hepi sketching 😉

    slm lebaran..
    maaf zahir batin..

    from me
    simple-shida =D

  41. salam abg ubi..
    nur ucapkan slmt hari raya..hati2 ble blk kg..smga slmt smpai ke destinasi..
    kartun2 abg ubi mmg best in the world..=))

  42. salam aidilfitri wat abang ubi n kengkawan sume
    semoga syawal yang mendatang merupakan syawal yang paling best skali n jangan lupe mintak maaf kat sape2 yang kita rasa dah wat salah tu
    jangan monteng pose tau
    akhir kata selamat hari raya
    maaf zahir batin

  43. salam ramadan dan salam syawal bt abg ubi sekeluarga….di sini zeg ingin mengucapkan selamat menyambut hari lebaran yang mulia ini.semoga ramadan yang lalu memberi seribu erti bt abg ubi sekeluarga.ampun dan maaf zeg hulurkan jika ada salah dan silap sama ada secara sedar atau tak….(duit raya xde ke taun ni)…akhir kata,selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir batin…..

  44. salam abg ubi n rkn2 sekalian
    dikesempatan sy ingin m’gucapkn selamat hari raya aidilfitri utk abg ubi khasnya n semua sekali…
    hati2 balik kampung…

  45. sALaM RaMadHaN n sALaM HaRi raYa AiDiLfItRi BUaT sEmUa pEmINAt aBAnG uBi.. TaK LuPa JUgaK bUaT aBaNg UbI KhAsNyA…
    moGa LeBaRaN Ini BeRi ILHaM pAdA AbG uBi UtK hAsIlKaN MaJaLaH mACaM duLu DAn PaSarKaNnYA tAk LaMa LaGi.. AmIiNnN….
    ALLAHU AKBAR…

  46. selamat ari raya aidilfitri…
    setelah sebulan berpuasa..kini tiba hari raya..
    bersama2 lah kita menyambut kemenangan dalam kita menahan puasa selama sebulan..

    selamat menyambut lebaran..
    minalaidinwalfaizin…

  47. slamat tinggal ramadan yang akn pergi tinggalkn kita xlama lagi..
    moga2 kita dapat mencapai keberkatan ramadan yang tersembunyi..
    lebaran kian menjelma 10 mlm terakhir jgn dilupa..
    last but not least..
    SLAMAT ARI RAYER pada suma terutama pada bro ubi..
    memember, kekawan, rerakan n suma umat Islam..

    ~kesempurnaan ramadan menuju mardha tillah~

  48. assalamualaikum….
    salam aidilfitri buat ubi dan kawan2
    berhati2 d jln raya
    ziarah umah saudara mara jgn dilupa
    h1n1 jgn diendah
    hehehe x tau nk tls pe lagi
    SELAMAT HARI RAYA

  49. salam abg ubi…. thanks, for wish selamat hari raye untuk sue.. by the way selamat menyambut aidilfitri untuk abg ubi jgk… semoga aidilfitri kali ni, memberi seribu satu kenangan untuk abg ubi…

  50. selamat menyambut kedatangan aidilfitri…
    semoga berbahagia disamping menyambut 1 syawal..
    Maaf Zahir & Batin..
    Biskut raya jangan lupa makan banyak2..

  51. Asalamulaikum abg ubi,saya minat betul dgn abg..duit raya dah banyak abis family jadi saya bagi ucapan je lah.. selamat hari raya maaf zahir dan batin..dari saya budak comel..

  52. Salam Aidilfitri kepada Abg Ubi serta keluarga. Kulun Amin Waantum Bikhair. Halal Bihalal. Diharapkan adalah kesempurnaan Ramadhan yang kita tempuhi selama sebulan itu diberkati oleh Allah SWT. InsyaAllah………… Amin

  53. Selamat hari raya aidilfitri pak cik Ubi xD

    Puase penoh x? puase lina pnoh, hehe..

    aper pon selamat hari raye maaf zahir & batin,
    kalau buleh bagilah duet raye kat line ek 😀

    Ikhlas dr LINA@selangor :)

  54. Salam Abg Ubi…
    Selamat Hari Raya…Saya ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf zahir & batin andaikata saya pernah terkasar bahasa, tersilap ataupun terguris isi hati. Semoga pertalian siratullrahim/persaudaraan kita berkekalan hendaknya.Harapan saya, agar abg ubi berbahagia di samping orang-orang yang tersayang sempena Hari Raya yang tak lama lagi kunjung tiba……berhati2 di jalan raya….

  55. salam aidilfitri abg ubi..
    maaf zahir n batin…
    sy skaa sgt ngan hasil karya abg…
    mybe sy nih mmbesar ngan komik2 abg kot..
    hohhoh….
    akhir kata…
    moga bergumbira di hari lebaran nnti…
    weeeeee~~~

  56. bro,slamat hari raya…blk kg jgn lupa bwk pralatan melukis tu…gian punya pasal,kang habis dinding umah tokwan bro kena conteng di pagi Syawal…moga bro ubi sukses slalu…sy sentiasa menyokong bro ubi…

  57. Assalamualaikum, abg ubi. time kasih sudi bagi mesej kat saya. smg kartunis ubi akan berjaya dgn cemerlang suatu hari nanti..
    slmt hari raya, smg ibadah kita diterima Allah..

  58. Assalamualaikum..TQ coz ada wish raye kat saya. Saya pon nak ucapkan salam aidilfitri kat abg ubi. moga syawal kali ini dilimpahi dengan kegembiraan dan keberkatan Allah. Wassalam..

  59. Salam Aidilfitri utk abg Ubi…
    Semoga Sukses slalu..
    Moga Aidilfitri ini membawa kebahagian dan keceriaan bersama keluarga tercinta…

  60. Selamat Hari Raya Aidilfitri utk abg ubi dan keluarga tersayang

    Maaf Zahir & Batin

    (soalan interview sy antar bile abg ubi nk balas..huhu)

  61. Ribuan terima kasih kepada semua yang mengirim ucapan raya samada melalui kad, emel, sms dan lain lagi kepada saya 😀

    Maaf kerana tidak dapat menjawab semuannya. Terima kasih sekali lagi atas ucapan dan iringan doa andaa semua… saya memang amat-amat menghargainya!

    Ubi

  62. bang ubu lagaknya tampan,
    tangkas melukis xkira masa,
    salam aidilfitri bersulam kemaafan,
    mg bergembira sebulan beraya…

    1,2,3,4,
    dah abis makan ketupat?
    5,6,7,8,
    kalo ada jgn xsimpan..

    slmt hari raya, maaf zahir batin…jgn nakal2 tau…!!

  63. salam…

    huhu.. rasenye masih lum terlambat untuk saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI… Maaf Zahir dan Batin… sorila.. lewat sket nak reply coz sebok sangat dengan persiapan raye ari tu.. thanks for the raye wish k… pe pun sy sentiasa doakan kartunis ubi akan terus berjaya dalam bidang ni… huhuhu…

  64. salam abg UBI….
    wpun da smggu raye, sy nak gak ucapkn SELAMAT HARI RAYE…. keluputan ku seng akeh2 yoooo… eheee… maap zahir n batin… wallahu’alam

  65. salam..uhuhu
    sy rasa lom tlambat lg
    nk ucapkan slamat ari raya kt abg ubi n sume…
    ‘Selamat Hari Raya’
    sy pn nk mntk maap kalu sy ada wt salah
    n guna bahasa yg xbest2 kt kamoo
    ahaks..enjoy2 ye raya ni..
    hee…daa!!!

  66. Salam En.Ubi,Selamat Hari Raya Aidilfitri,moga dipjgkan umur n dimurahkan rzeki…moga sentiasa dilindungi n dirahmati Allah selalu…Slmt bergumbira…

  67. Salam..
    Sejak darjah 4 aku da pandai bli mjalah ujang
    sampai la aku skola menengah.
    siri yg plaing aku ingat aku dia n volkswagen
    aku kagum sgt dgn watak kak zurina
    cantik, pandai…
    jgn xtau, kak zurina jd idola aku masa 2
    masa aku form 4 time tu kuar lak siri IN
    layannnn…lak siri IN pastu
    byk kenangan aku…alhamdulillah…
    aku menjadi spt yg aku inginkan..
    thanks UBI

  68. asalamualaikum en. ubi..
    disini sy nk ambik kesempatan nk ucap selamat hari raya kpd ubi…(sori lmbt ucap =p) saya baru jer bukak mail nie… hope x terlewat lg..

  69. assalamualaikum abng ubi..
    sya disini nk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA…(sya sukakan semua lukisan abng ubi…)sya pun suka melukis mcm abng bi juga…assalamualaikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *