Salam Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,



“sila perdengarkan sambil membaca post ini untuk feel raya yg maksima”

Setelah sebulan berpuasa, akhirnya kita umat Islam akan menyambut hari raya yg akan menjelang dalam beberapa hari saja lagi…

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog ini, keluarga, sahabat handai, rakan-rakan IM & blogger, peminat & penyokong karya kartun saya, mereka yg mengenali saya dan awek-awek cun serata Malaya seluruh umat Islam tidak kira di mana jua anda berada…

Sempena hari yg mulia ini, saya ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah dan silap serta terkasar bahasa sepanjang tempoh perkenalan kita… seperti korang, saya juga adalah manusia biasa yg takkan lari dari membuat kesilapan…

Kepada semua yg mengemail ucapan Selamat Hari Raya kepada saya, ribuan terima kasih saya ucapkan. Kepada awekz-awekz yg menjemput saya datang beraya tu, jika tiada aral melintang saya akan cuba penuhi jemputan korang, insyaallah!

Kepada yg akan pulang beraya di kampung, berhati-hati ketika memandu di jalan raya and don’t kill your brother!

Akhir kata semoga Aidilfitri kali ini akan memberi kita seribu makna dan diberkati hendaknya. Amin….

Komen dan Pendapat Anda?

59 thoughts on “Salam Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin

    1. balik taman tas kat kuantan… jemputlah datang beraya (ajak-ajak ayam…) πŸ˜€

      Isk… orang tua tak boleh pegang duit raya banyak-banyak…. heh! πŸ˜€

  1. Assalamualaikum ubi !!! ;;)
    Anak Pak Dollah makan lepat,
    makan lebat sambil melompat,
    nak hantar kad raya dah x sempat,
    pakai comment ni pun ok what… πŸ˜€

  2. Terima kasih….Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin dekat kartunis2.N Abg ubi sekali..Selamat bergembira pada hari Raya Yg bakal tiba…Salam RAya dekat sume ya…

  3. Selamat Hari Raya RK, Minta maaf banyak-banyak walaupun aku tak berdosa dengan ko .

    Anda boleh bawa kereta laju di tempat yang betul asalkan tidak merbahaya.

    Awas dengan polis trafik . Anda tidak mampu mengubah takdir Nya.

    Sapa boleh lawan ketentuan Allah. Berdoalah sebelum naik kenderaan .

    Minta maaf dari say atas pesanan ini.

  4. huhu..
    t’haru giler ucap Selamat hari raya..
    samalah nagn saya gak..
    nak minx maap klu ada salah & silap..
    wlupun x penah buat silap..
    hahaha..kot2lah..
    harap dimaapi…
    Selamat Hari Raya I’dulfitri…
    b’hati2 d jln raya..
    igtlah org yg t’syg….
    huhu..poyo lak ayat..

    ikhlas dr budk happy…

  5. Salam…terima kasih diucapkan kepada Saudara Ubi kerana kiriman Aidilfitri tempoh hari. Di sini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan semoga saudara terus maju jaya…

  6. Salam bro Ubi…

    Selamat hari raya Aidilfitri… Semoga raya pada kali ini memberi 1001 makna yang indah buat kite…

    Kampung bro Ubi kat Kuantan ye?? Singgah2 le kat kg saye di Bera… hehehe…

    Mane tau kot2 kite berjumpa kat mane2 ke… hehheeh…

    Salam Lebaran…

  7. HAi..abg Ubi…Beraya 2, ingatlah org yang tersayang…jgn mkn byk sgt..nnti sush nk melukis dah.. Pape Pun SeLAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN…SUcces SElAlU…

    Menjamu selera di hari Raya
    Sanak Saudara Bersama sua
    Dalam beraya ingat jenaka
    Jenaka Ubi terbayang dimata

  8. akumm…
    slamat hari raya…
    mntk maaf yea kalau ade pape yg sy buat blh menyakitkn ati mr.ubi…huhu
    maklumla,kte bru je knl…
    rasenye xde wt bnde yg menyakitkn ati mr.ubi lg kn…?

  9. Diam – diam ubi diam berisi,
    Diam – diam besi diam berkarat,
    Diam – diam masa sahur pinggan licin,
    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
    Lakukan yang wajib jangan lupa pada yang sunat,
    Mohon maaf bersalaman zahir dan batin.

    p/s – Tolong makan ketupat dan pulut untuk saya. Cicah dengan rendang daging ya… πŸ˜€ Saya tak boleh makan pulut dan terung :(

  10. Sy nak minta maaf la kalau saya ada wat salah kat kawan2 sume yer..
    Saya dah maafkan sume kawan2 sy sume so don’t worry be appy je k….

    Sy nak duit ry dari bro ubi, kalau xde banyak pun RM100.00 je cukup r…

    SELAMAT HARI RAYA…. MAAF ZAHIR DAN BATIN…

  11. assalamualaikum encik ubi!! selamat hari rayer aidilfitri… nak wat ucapan raya jap..saya nak mintak maaf kat sume kawan, family n sesape saje yang kenal@ xkenal saya..huhuhu… minta maaf utk segala2nya, yg sengaja@ x sengaja.. tp kebanyakkan nyer mmg sengaje la.. kpd abang ubi, silalah salurkan duit rayer trus ke akaun saya…eehehehe…jgn malu2…raya nnt jemputla datang ke umah..lalalala~

  12. selamat ari raya maaf zahir sahaja…
    huhuhuhu raye ni klau sudi jemput le dtg umah….ok
    la jgn lupe kirim duit raye ek…
    Ahaaks…salam

  13. Hai abg Ubi…buat lemang ke rendang..

    Makan ubi pagi hari,
    Ubi dicecah dengan cili,
    Sungguh ceria hari ini,
    Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitrii…

    bye…

  14. Selamat Hari Raya Aidilfitri abg Ubi.Maaf zahir batin.Abg Ubi kalau bawak keta bali kampung.Baca doa naik kederaan.(tak kiralah naik motor ke, naik keta ke,naikbas ke he he he…)

  15. Assalamualaikum buat ubi sekeluarga.
    Moga kedatangan syawal memberi rahmat kepada anda sekeluarga.Selamat Hari Raya.Moga terus berjaya dalam bidang yang diceburi.Teruskan berkarya…

  16. DI LIPEK2 SEBOSAR KUKU
    DI BONTANG SEBOSAR22 ALAM
    HILANG2 DI CAGHI
    HANYUT DI PINTEH2
    TONGGOLAM DI SOLAM
    DATANG BIYALAH NAMPAK
    POEI BIYALAH NAMPAK BELAKANG
    JAUH DIIMBAU DOKEK DI GAMIT
    SOUNTAI SALAM SOJAMBAK KATO
    DOGHUP BICAGHO DAN TINGKAH SE YANG SALAH SILAH
    SE MINTAK MAAF BANYAK22

  17. Selamat hari raya untuk Ubi. Semoga dirahmati Allah selalu. Berkaryalah selagi mampu. Moga karya2 yang dihasilkan akan dapat mendidik masyarakat supaya lebih mengerti hakikat kehambaan pada Yang Esa, mengerti tentang kewujudan alam disana…moga kita sentiasa berada dalam lindungan rahmatNya.

  18. SELAMAT HARI RAYA…
    moga tak main mercun dan bunga api sampai mencederakan diri..
    hati-hati dan kalau boleh buat la kartun bertemakan hari raya ye.. minta maaf jika tersalah bahasa.. semoga gembira selalu..

  19. Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin ku ucapkan buat ubi kayu eh.. ubi kartunis ubi (tahap kayu gak) hihi… jangan marah.. ok aku mintak maaf sekali lagi.. moga bertemu keimanan diambang syawal menanti.. NAK DUIT RAYA?

  20. Salam,abg.ubi……Thanks for the email…Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir & Batin jika menyumpah x tentu pasal ttg karya@komik hasilan abg.ubi…x sempat bli keluaran Blues Selamanya(magnificent magazine’s) n mcm2 lg….tahun ni abg ubi balek kuantan eyh?bleh la singgah kt tmn. koperasi,jerantut promate karya2 terbaru abg.ubi skai 2 bleh la menghulurkn duit raya hasil penjualan e-raya abg.ubi 2…x baik kedekut,nnt tuhan sempitkn rezeki.huhuhuhu..akhir kata drive safety,check tank minyak tip.top x..salam..

  21. assalamuaikum…di ke sempatan waktu ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin..semoga bro ubi sukses selalu..

  22. selamat hari raya aidilfitri.. balik taman ta ker tahun ni? ahad ni saya ada kat umah abang saya D taman tas.umah nyer belakang tadika PASTI. SAya lupa lorong berapa.. eee… masih ada peluang ker untuk saya beraya kat umah ubi ni? oklah… salam lebaran buat ubi n family… maaf di pinta dari ujung kaki ker ujung rambut.. assalamualaikum..

  23. salam encik ubi…
    selamat menyambut ari raye aidil fitri..
    ratap ampun dan maaf andai ade terkasar bahasa, buruk budi bicara…

    duit raye utk saye mane nih…huhuhuh..

  24. alhamdulillah..sempurna sudah kita menjalani ibadat ketiga dalam rukun islam yang lima..semoga kita seluruh umat islam sentiasa dalam limpahan rahmat dan keberkatanNya sentiasa..AMIIN..n semoga kartunis ubi sentiasa dilimpahi barakhah Rabbul Izati…AMIIN

  25. assalamualaikum en. ubi,

    ~salam aidilfitri minal aidil wal fa izin~
    ~maaf zahir & batin~
    ~semoga en. ubi sentiasa dimurahkan rezeki~
    wassalam…

  26. ASSALAMUALAIKUM…SELAMAT HARI RAYA…zie pun nak mintak maaf kalau ad salah silap n jika ad terkasar bahasa harap dimaafkan..semoge sambut raya nagn hati yg gembira…

  27. salam…….. slamat hari raya aidilfitri….. maaf zahir dan batin x kira lah sama ada pernah terkasar bahasa, terguris perasaan,n sumer2 yang tak baik lah…… moga2 lepas raya ni, semua dosa diampunkan, n kita semua akan jadi seperti sehelai kain yang putih. bak kata orang…macam baby…. heheheh…

  28. special wat kartunis ubi,,,,,SLMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN…..semoga d tambahkan lagi rezeki olah ALLAH…….best komik abg,klu bleh bwat cta yg lagi best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *