Dari Universiti of Columbia ke Facebook…

Kalau satu ketika dulu korang dinyampahkan dengan aksi riak terlampau saya yg bercerita mengenai kejayaan kartun saya yg berjaya masuk ke Universiti of Columbia. Untuk entri kali ini pulak, saya akan menyambung aksi bermegah-megah ini dengan berita mengenai kejayaan kartun di atas ni melebarkan sayapnya ke Facebook pulak…

Dibangunkan oleh pihak yg sama dari Universiti of Columbia, application “Physics Geeks Game” ini masih mengekalkan konsep yg sama seperti program e-learning di laman web tersebut – iaitu game pembelajaran untuk budak-budak dan bapak budak memahami prinsip asas fizik dalam format 3D yg menarik dan menghiburkan.

Cuma dalam Facebook ni, korang boleh celen kengkawan untuk menjawab soalan berkaitan fizik untuk melihat sapa yg lebih pandai dan sapa yg lebih tak pandai!

Jadi pada pengguna Facebook, korang bolehlah add application ni pada akaun korang dan kalau menang bolehlah berlagak riak serta bermegah-megah pada kawan korang yg kalah tu!

Untuk add application ni, sila klik di sini atau search “Physics Geeks Game” kat Facebook.

Sekian sahaja untuk aksi riak dan bermegah-megah di awal tahun ni. Akhir kata, sekiranya korang ada Facebook dan nak menambahkan kenalan, bolehlah baca profile serta add saya sebagai kawan kat sini.

Selamat berkawan dan mengutuk kengkawan!

Komen dan Pendapat Anda?

10 thoughts on “Dari Universiti of Columbia ke Facebook…

  1. salam bro ubi!
    tahniahler pasal katun lu dapat masuk pesbook! kira bangga gak pasal katunis mesia dapat menembus arena antarabangsa. cayalah n mesia boleh!

  2. eleh.. riak la tu
    kui3..
    UBI x nak wat komik lagi ke
    maksud saya yg lebih terbaru dari shamsul tu??
    yelah, pasal org nak baca, lamo tgg

  3. pergh!!
    aku dh dh add application tu,saje je nk main
    lagi satu sbb support karikatur bro kat dlm application tu,mmg bangga ar dpt tgk karya anak tempatan Malaysia kat facebook.
    tahniah bro..ni la peluang utk bro luaskan jajahan bro kat luar sana,if “orang2” kita kat sini still tak menghargai karya bro dan kawan2 bro.

  4. salam en ubi yg budiman lagi berfikiran positif,
    saya ucapkan taniah atas kejayaan anda hari demi hari telah men upgredkan diri anda.
    cuma atas kesibokan yang dibuat oleh anda,tolong update info yag di tulis di dalam ruang ini.tq.itu saja.wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *