Download Wallpaper/Screensaver Kartun Ubi

wallpaper kartunis ubi

Hmm.. sedar tak sedar dah sebulan gak blog kartunisubi.com ni wujud. Pada mulanya saya sendiri rasa tak yakin yg laman blog ni akan sentiasa dapat diupdate selalu… paham-paham ajelah jadual saya yg sentiasa padat dengan aktiviti memburu wanita-wanita cantik serata Malaya dateline kartun…

Alhamdulillah, berkat sokongan korang semua saya berjaya gak memperuntukkan masa yg ada utk menulis di sini. Saya pun tak sangka sambutan yg diberikan amat menggalakkan sekali terutamanya dari awekz-awekz. Banyak gak surat cinta maklum balas positif yg saya terima. Jadi kepada semua pengunjung dan pembaca setia blog ni, ribuan terima kasih saya ucapkan!

Dan sebagai menghargai kesetiaan dan sokongan korang selama ini, saya dengan eksyennya ingin menghadiahkan lukisan kartun saya yg comel lote untuk dijadikan wallpaper atau screensaver untuk desktop/notebook korang!

Sembang lebat pun tak guna… download dulu wallpaper kartun korang kat sini…

Berikut adalah spesifikasi dan terma penggunaan…

  • 3 design kartun istimewa karya Kartunis Ubi (gambar contoh di atas)
  • Resolusi 1024×768
  • Format JPEG
  • Untuk kegunaan peribadi sahaja. Dilarang mengeluar ulang atau menggunakannya dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada elektronik, cetak (terutamanya sebagai pembungkus nasi lemak), mekanik, fotokopi, web/blog tanpa mendapat kebenaran bertulis

Inilah masanya untuk merubah penampilan skrin desktop korang yg buruk, hina dan hidup segan mati tak mau tu supaya lebih anggun, bergaya, canggih, menarik dan bombastik. Pastinya rakan-rakan, sahabat handai, musuh ketat, ketua kampung dan keluarganya merasa kagum dan cemburu dengan penampilan terbaru desktop korang! Korang pastinya akan disanjung lebih tinggi oleh masyarakat sekeliling selepas ini!

So tunggu apa lagi? Downloadlah wallpaper kartun Ubi sekarang!

Akhir kata, semoga korang semua akan menemui kebahagiaan yg dicari selama ini dengan terdownloadnya wallpaper kartun istimewa percuma dari saya ni… semoga bertemu lagi di post yg akan datang… Enjoy and take care!

šŸ˜€

Amaran: Penggunaan kartun ini sebagai wallpaper/screensaver yg berlebihan di desktop mungkin boleh menimbulkan perasaan tidak senang, cemburu dan dengki di kalangan sahabat, keluarga dan musuh sekeliling. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab diatas kerosakan atau kemusnahan yg bakal timbul pada desktop anda akibat perbuatan khianat. Pastikan juga perasaan riyak, suma’ah dan takbur tidak menguasai diri sepanjang penggunaan kartun ini. – Penulis

Komen dan Pendapat Anda?

182 thoughts on “Download Wallpaper/Screensaver Kartun Ubi

    1. Aku takde terikat ngan mana-mana majalah… kartunis bebas sepenuh masa… n komik kartun karya aku semua self publish jer…

      1. wahh baguih2… sapa kata pelukis bebas tak leh make money kaw2 kan? hehehe

        gua support lu..

        p.s: boleh super impose gambar kartun aku dengan awek cun kartun tu tak? hehe

  1. ubi, mintak tolong sikit link download bonus tu terdeletelah. boleh sent balik tak
    satu lagi, gambar kartun aku bila nak siap? ingat buat yg kaler tau…hi..hi..

    1. Nnti saya email balik… gambar karikatur tu siap dlm esok atau lusa šŸ˜€ … Kaler? heh… nanti jeles pulak yg lain…

  2. timakasih ubi, tak dinafikan kartun2 kau memang cantik walaupun kau sendiri taklah begitu cantik šŸ˜€

    aku minat juga kartun2 kau, tapi dah lama tak layan ujang, kau lukis kat majalah mana skrang?

    walaupun kau ni agak eksyen, tapi aku teringin jadi kroni kau, untung2 dapat karikatur free šŸ˜€
    nanti aku add kau,sudi2lah menjadikan aku kroni kau ye.

    1. Tima kasih atas pujian dan kutukan yg bernas tu wahai En SihatSokmo…

      Nak karikatur free? Isk,isk,isk,… belum apa-apa dah nak membankrapkan bakal kroni… šŸ˜€

  3. Bro.. Ko asyik cerita pasal awek je….
    apahal nie>???
    huhuhu

    amacam karikatur dah ok ke??? sorilah banyak komen …

    Balik kang aku download wallpaper nie…

  4. UBI!!!

    saye dah download wallpapers tu… time kasih ye! ni yg nak syg lebey kat ubi…huhuhu…

    hmm…permintaan: blh x bagi wallpaper ADV ngan IN sekali…heheeh…(harap boleh!)

    1. sama-sama šŸ˜€

      wallpaper IN & ADV? Rasanya tak bleh pasal hakcipta utk siri tu adalah hakmilik MOY… kang sia-sia je kena saman kang… :(

  5. comey-comey….
    saya simpan hasil lukisan ubi original Ubi lukis kat saya masa kat UKM dulu….thank’s a lot

    1. No hal… cuma register dalam Mailing list saya… semua berita dan download free akan saya canangkan terus ke email awak šŸ˜€

  6. uuubbbbiiiii…………
    lama ku cari ubiku sorang….
    rupenyer ada kt sini..
    thnx for all da cartoons and downloads…

  7. thnkzz ubi…y very talented artis….tapi aku byk terlepas citer aku,dia dan volkwagen.Aku perlu pertolongan ko la ubi..mane leh aku dpt sume ni?????

  8. makin berseri2 desktop saya lepas guna wallpaper ni.. hehehe.. makasih daun keladi.. lenkali bagi la lagi.. hehehe.. šŸ˜€

  9. askum abg ubi..thanksss bagi dwload free..tak ble ke rzilah nak simpan kartun abg ni kat blog rzilah..ble promosi abang gak..hehehhehe..

  10. hai ubi.. wah mmg sy minat kartun2 awk dlu especially bdk hostel.. mmg best! kartun2 pun kuit2.. mostly kartun awek2s tu mmg cun laaa..pasal kartun berunsurkan lelaki x secun awek2s?? hehe

    anyway, thanx for the free download tu..klu ade yg baru, info k

  11. Salam…
    Karakter Ubi memang clean & cute! Cayalah!
    Teringin nak publish kartun macam Ubi. Boleh ajar tak? Dulu selalu anta kat majalah-majalah, tapi ayik kena reject!:(
    Nak korek balik bakat yang terpendam la Ubi…
    Hope 2 hear from u…
    Thanx n best regards

    ilhaamilahi
    sideincome4employees.blogspot.com

  12. a’kum abg ubi..
    igt shah lg x???
    shah mmg mnt kt abg sejak dlu lg..
    mnt ngn karya2 abg n kartun2 abg..
    sbb tue shah skrg jd GraphicDesigner..
    3thn study kt UTM Skudai..
    bru je hbs bulan 1 lepas..
    abg..leh bg link ilustrasi abg x???
    yg ade ayt2 manis tue..
    senang cite poster lar..
    leh x????

  13. salam encik ubi,
    da download heheh!aku letak kt pc aku kt opis ni satgi aku nk balik lunch hour aku nk letak kt laptop aku lak.tengkiu encik ubi.semoga trus melukis dengan cantik dan jayanya

  14. salamz.
    tersangat berbesar hatilah rasanya
    sebab en.Ubi sudi bg saya download gambar kartun tu..
    heh, cutenyer…
    t.kasih bebanyak yea en.ubi..
    comel sgt..
    thanks..

  15. salam,

    bro ubi, aku mmg minat ko nyer kartun masa dgn majalah ujang dulu, tpi slps ko nya kartun dh x da aku dh x beli majalh tu…

    apa2 pun tq for d free download.. selamat berkarya…

  16. bro,aku ade antar tempahan kartun awal november dulu,sampai sekarang belum dapat ape2 reply,kalau bz pun at least bagitau,jgn senyap sahaja.aku dah terpikir nak report polis dah ni.RM70 tu bukan sikit beb.

  17. saye dah downlot wallpaper tue..memang cantik la bro..member2 saye pon puji pc saye..hahaha..
    bangge2 sambil kembang idong…tanks bro ubi..
    nt wat la lagi yang cantik2 ye..

  18. salam… abang ubi… nak tanya kalo nak guna kartun2 abang ni kat blog saya ble x??? minat sangatla dengan kartun2 abang…. please…

  19. aslam abg ubi..
    nk mintak tnjuk ajr dr abg bley x??
    sy punye skill drawing hampeh ckit ar..
    tolong la wa sifu nnt wa belanja sifu mkn yong tau foo ok x???
    šŸ˜›

  20. wuuhuuuu… comey lote!!
    UBI=TERBAIK!!

    tp kan x puas la…
    en.ubi yg diam2 ubi diam lagi si biri2…
    pe kata wat komik plak… jual pun x pe…
    setuju serata atmosfera…
    SETUJU!!

  21. trimas….atas pemberian wallpaper berkenaan…
    hehe…abang ubi memang best…semoga berjaya dalam idup hendaknye…
    tenkiu….saya ade cadangan,ape kate kalu abang ubi buat video clip untuk kartun2
    abang…tentu menarik dan tertarik kn…tu je…skali agi,terima kasih atas pemberian tu.

  22. k, tgh download. terima kasih daun keladi..
    nanti bagi ubi plak erk? supaya aku leh ucapa. terima kasih ubi keledek plak. heheheeh!!

  23. salam.. dh download dh.. TQ boss.. pesal ekk… aku perasan… ko takde sangat lukis awek pakai tudung kan… kan lebih manis.. hehe.. kalo kartun awek disini pakai tudung… mesti manis & cun…

  24. salam. mana nak dapat koleksi ‘budak hostel’ all episode? i love that series… mcm kena la dgn aku masa sekolah asrama dulu… kalau nk beli, kat mana? leh order?

  25. askum bro ubi…thnks ye cz sent wallpaper comel tu..nnt klu da ade komik baru jgn lpe sent kt sy ye…nnt ble x lukis kan sy karekter blues selamanya?thnks bro..selamat maju jaya..askum…

  26. cun ar ko nyer wallpaper bro ubi…kalau ader yg baru2 bgtau la yer…paper pn..aku minat sgat ar gn citer volkswagwn tue…byak gak collection ujang aku dulu..k..slamat maju jaya..salam

  27. ehm..how ar nk download wallpaper yg dimksudkan??
    sori sbb x jmpe mcm ne nk dptkn wllpaper tu,,
    bz la..xsmpt nk godeh2 lama2..

  28. salam

    terima kasih yea…
    sy dh d0wnl0ad awal2 lagi…
    byk gak mata2 jeles…ahaks!
    apa2 pun terima kasih..jasamu dikenang…

  29. Salam

    Mantap wallpaper ni.
    Tima kasih daun keladi,
    lain kali kasi lagi, ^^

    Lagi satu, cara bro menulis pn mantap.
    Terbahak-bahak wa gelak bila baca, haha.

    Orang jepun kata, sasuga kartunis da…wakaka

  30. assalamualaikum bro ubi..cmne keje skang..bz lg ke..gua nk komen sket ni..gua mnat kt bro tp gua xde komputer la..tu yg susah sket nk tau prkembangan bro ni..rsenye dh lama bro x kluarkn komik solo mcm diam2ubi tu..bleh gua tau sebab ape..Gua rse bro ptut kluarkn lg komik2 bro mcm 2..bru sng gua nk tau aktiviti trkini bro..arap2 bro terbitkn majalah solo bro..nt gua bleh smbangkan karya gua..amacam..ape2 pun bro mmg best in the world..good luck bro..

  31. dah donlod lama dah wallpaper nie..memang cun habis..

    1) takde yg baru ker..kalo boleh buat resolusi besar sket..1800X800 wide screen utk lappy yon punya..hahaha

    2) Amacam buat komik online..ebook comic mcm Aku,Dia & Test..preview bg free..episod lain buat bayar..tentu masyuk…

  32. salam. thanx bro bg wallpaper yg cun melecun tu. betul kata Bro, sy bru letak ja kat desktop, ada kwn dh jeles. dia pun nak gak. saya kata mintak la kat Ubi sndri. huhuhu.

  33. terima kasih banyak-banyak la. semenjak aku bubuh kartun hang sebagai wallpaper laptop aku, anak-anak aku dah tak mau guna laptop aku. yang sulong tu sampai demam. kalau dulu, nak pi toilet malam-malam kena teman. sekarang, siang-siang pun kena teman jugak. dia kata “takut terjumpa laptop abah dalam toilet”. yang bongsu tu pulak terpaksa tukar susu jenama lain sebab time dia nak minum susu tu, ternampak wallpaper tu.

    he he he … tak dak niat nak kutuk pun. sekadar nak cerita pengalaman saja

  34. hahaha!! ubi dah x sempat nk layan msg korang n tmsuk msg aku =P mne2 soklan n pendapat yg lebih kurang leh rujuk blk ape yg ubi reply kat atas. yg x terjawab,saba je la šŸ˜› hihii..
    anyway ubi. i luv u somuch. hihii..thanx 4 the wallpaper. luv it very much. skrg aku bleh membuatkn rakan2 ku kat opis ni jelesh šŸ˜› mmg cun tahap gaban! desktop ku. tme kaseh ubiiii =D

  35. salam..
    abg ubi,tahniah sbb likisan ang ubi lawa2 n cantik sangat.. tp,leyh x farra taw,xder ker komik INN utk download macam aku dia & test tu.. sbb farra x dapat nk bacer ending citer INN tu..

  36. me sgt puas ati lps jpe pge ni coz da lme me tgu kmncln incik ubi.. pas incik kua daie ujang n juin blues me da x ekot prkmbngn incik.. so pasni bleh lew me update me pye info psl incik pny 8tvt.. wuwuwu besh3..

  37. waaa~ babeng rr wallpaper tuh..
    males r me nk puji2.. rmai sgt dh dok puji..
    kang incik ni jatuh riak n takbur lak..
    tp papehal pn thnx a lot yea~~

  38. salam…ubi, kalau saya tukar perkataan u131 kt wallpaper kepada nama saya boleh x? nak menyerikan wallpaper jer..tapi sign ubi tetap ader kt wallpaper tu..boleh ker..? sajer jer tnya..klau x boleh xper la..ok bye

  39. comel…..comel….
    saya suka gambar tu…baru je down load ni.
    kalau senang jenguk lah kat blog saya.he…he…
    zitaomar.blogspot.com

  40. yeah….
    setelah mendownlodkn pic2 2..
    tarus jd wallpaper kt laptop sy…
    arap en ubi dpt byk ilham tuk wat citer2 katun nih..
    dr sy skulah smpi skang sy ska ngn katun ubi…
    nk tya sket ni…
    cta IN ngn ADV yg complete nk cari mn????
    harap sgt en ubi leh bantu..

  41. Ubi…animasi ko mmg menarik dan gempaq giler…aku suka..ermm bila nak buat yg baru? hehehe apa2 pun, aku akan tetap sokong ko..Selamat Hari Raya :-)

  42. thanks ubi….aku dah dunlod 3(tiga) wallpaper free tu.(dalam hati…..3 jea?)Thanks men….aku dr dulu mmg suka katun kou ngan Tembakau. Ehh….mana dia ilang ehh? Ape pun good luck bro…

    1. Hanya klik sahaja link yang diberi dalam posting tersebut. Jika gagal mungkin ada sedikit masalah pada server. Boleh tunggu sebentar dan cuba lagi kemudian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *