Aku, Formula 1 & Mercedes Benz

Pada 4 dan 5 April yg lalu, saya telah dijemput untuk menjayakan satu acara karikatur di showroom Mercedes Benz di Gong Kapas Kuala Terengganu.

Acara ini diadakan sempena dengan sambutan perlumbaan Formula 1 di Sepang. Mungkin ini satu cara untuk Mercedes mempromosikan F1 ini… ataupun mungkin ini juga satu cara untuk Mercedes berlagak dengan orang ramai bahawa team dia pun ada masuk dalam perlumbaan kereta yg berprestij ini.

Selain dari acara melukis karikatur, pelawat jugak boleh menghiburkan diri masing-masing dengan membazirkan masa diorang bermain kereta kontrol F1, video game keta racing dan makan sebanyak mungkin ala buffet di showroom tersebut.

Bunyi macam menarik kan?

Continue reading

Pelukis Karikatur Yang Terlampau II

Memang syok dan seronok kalau pandai lukis karikatur

Saya sentiasa berpeluang untuk melukis ramai wanita dan awek-awek cun. Ini boleh diibaratkan mendapat wang sambil membuat perkara yg menyeronokkan… oh! 😈

Sebagai pelukis yg menjual karikatur secara online, kebanyakan pelanggan wanita dan awek-awek cun tersebut datang dari seluruh pelusuk dunia.

Dan ini adalah Jaclyn mangsa pelanggan terbaru saya dari Amerika tempat Obama dan Maikel Jeksen tu…

Bila kali pertama memandang gambar close-up awek mat salleh ni, perkataan pertama yg terlintas di fikiran miang saya adalah –“WOW!”

Continue reading

Raikan Cinta yang Gagal…

(Baca dalam nada jiwang…)

Aku tak pernah menyambut Hari Cinta

Heh… salah tu…

Sebenarnya aku tak pernah menyambut Hari Cinta lagi setelah tahu cerita disebalik sambutannya itu

Dan kini kalau diberi peluang pun aku sudah bertaubat untuk menyambutnya

Mungkin ini sebabnya aku bakal ditinggalkan bakal girlfriend, tunang atau isteri atas alasan tidak romantik!

Hari Kekasih yg pada asalnya sempena meraikan cinta gagal seorang paderi Sepanyol telah disambut serata dunia dengan happeningnya

Continue reading

Pelukis Karikatur yang Terlampau!

AMARAN: Post ini mengandungi unsur-unsur melampau yg dijangka boleh mengganggu ketenteraman minda dan sanubari. Anda dinasihatkan untuk beristighfar selalu sepanjang membaca post ini. Anda juga dinasihatkan untuk minum air masak sekurang-kurangnya 8 gelas dan memberus gigi 2 kali sehari untuk kesihatan diri – Penulis

Salam semua… rasanya dah dekat seminggu saya tak menulis post baru di sini. Sibuk sedikit dengan dateline kartun dan tempahan karikatur yg melampau banyaknya…

Untuk pengetahuan semua, salah satu keistimewaan menjadi pelukis karikatur adalah selalu diberi peluang untuk memiliki melukis awek-awek cun serata Malaya…

Continue reading